Dovlecei pane

de Panacris in Mancaruri de legume, 10 Dec 2018 | 5814 vizualizari

 

Noh, acum nu stiu dacă e o  "Retetă româneasca", dar o stiu din fragedă copilărie! N-am adus-o până acum, că mi s-a părut banală ;) Dar printre alte discuții cu fete începătoare în bucătărie, am zis că musai să aduc această rețetă în portofoliul meu! Pentru noi, care gătim de ceva anișori, e o rețetă tare, tare simplă! Dar pentru începători, sper să fie de bun augur și să înțeleagă toți pașii! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Dovlecei cca. 3 bucăți
  • Ouă 2 bucăți
  • Muștar clasic 2 linguri
  • Sare de mare 1 linguriță
  • Făină alba de grâu cca. 100 g
  • Pesmet auriu cca. 100 g
  • Praf de usturoi 1 lingură
  • Ulei pentru prăjit (ideal de palmier sau cocos) cca. 300 ml
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane:

 

Dovleceii, în cazul de față am avut rotunzi ;) se curăță de coajă și se feliază, în felii mai grosuțe,  de cca. 1 cm! Apoi se bat ouăle împreună cu muștarul, pesmetul cu praful de usturoi, se amestecă, după gust. Feliile de dovlecel se dau prin făină, ou bătut și amestecul de pesmet. Se prăjesc în ulei incins pe fiecare parte.

Dupa ce s-au prajit, se scot pe un șervetel de bucătărie ca să se absoară uleiul. Dovleceii pane se servesc ca atare, calzi sau reci, sau cu diverse sosuri (smântână, usturoi, sos dulce picant cu ananas/mango!)

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

11.12.2018, 09:47

Sunt tare buni!

dantes 1

11.12.2018, 10:29

Buni!

Rocsi 1

11.12.2018, 19:35

Dovleceii pane sunt preferatii mei!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Quiche dovlecei si pancetta