Dovlecei umpluti cu de toate

de Panacris in Mancaruri de legume, 17 Aug 2021 | 2805 vizualizari

 

O rețetă așa de reciclare cu ce mai avem prin frigider. Astfel de rețete fac mereu parte din colecția retete de suflet în Casa Zmeilor, nimic nu se aruncă totul se reciclează 😉

 

INGREDIENTE

  • Dovlecel 1 bucată mărișoară cca. 400 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Brânză de vaci cca. 300 g,
  • Brânză de burduf cca. 300 g,
  • Mozzarella cca. 250 g,
  • Porumb fiert cca. 200 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Morcov cca. 100 g,
  • Ceapă prăjită cca. 100 g,
  • Mezeluri (salam cu ardei, mușchi sal-crud, sau ce aveți prin frigider) cca. 150 g,
  • Mărar cca. ½ legătură,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Verdețuri mediteraneene (oregano, busuioc, cimbrișor) 1 lingură,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Parmesan ras cca. 50 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu de toate:

Dovlecelul se curăță, apoi se taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline se asezonează de sare și ierburi aromatice și se dau la gătit cca. 10 minute în cuptorul preîncins cca. 200 g.

Între timp se prepară umplutura. Într-un vas adânc se pune brânza de vaci, brânza de burduf, ceapa prăjită, ouăle, boabele de porumb scurse de lichid și se amesetecă până se combină ingredientele. Ardeiul și morcovii se spală se curăță și toacă mărunt, felii subțiri după caz, apoi se adaugă în crema de brânză împreună cu mezelurile tocate mărunt, se mestecă până se înglobează toate ingredientele.

Se scot dovleceii ușor rumeniți, din cuptor se umplu cu amestecul de mai sus până aproape de bază.

Mozzarella și roșiile se taie felii, ce se așează peste dovleceii umpluți, intercalate. Se presară parmesanul ras, verdețurile și un pic de ulei de măsline, apoi se dau la gătit cca. 25 de minute la foc mediu, cca. 200 g.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu de toate" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu orez si legume