Dovlecei umpluti cu piept de pui si teci de fasole

de Andra_Constantinescu in Pui, 13 Aug 2016 | 3109 vizualizari

 

M-am gandit sa fac dovlecel umplut cu carne de pui si teci si a iesit o combinatie tare buna.

 

INGREDIENTE

  • 250 g teci de fasole, fideluta;
  • 500 g piept de pui;
  • putina boia de ardei dulce;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • jumatate de ardei Kapia rosu;
  • putin cimbrisor, cimbru, busuioc si patrunjel (uscate);
  • 80 g orez;
  • 500 g rosii;
  • 5 jumatati de dovlecel (curatate de coaja si seminte si spalate);
  • 60 g cascaval;
  • doua frunze proaspete de busuioc;
  • o foaie de dafin;
  • cateva boabe de piper negru;
  • cateva fire de patrunjel verde;
  • circa 200 ml ulei;
  • sare;
  • apa.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu piept de pui si teci de fasole:

Se pune o cratita cu apa la foc impreuna cu o lingurita de sare.

Se indeparteaza moatele de la teci, se spala si se pun in apa clocotita. Se lasa acolo circa jumatate de minut, apoi se scot si se lasa sa se raceasca.

Pieptul de pui se spala, se taie bucati mari si se toaca la robotul de bucatarie, apoi se caleste in 5-6 linguri de ulei cu putina sare si boia de ardei dulce.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. 

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica.

Ardeiului Kapia i se indeparteaza semintele, apoi se spala si se toaca.

Tecile oparite se taie marunt.

Toate aceste legume se pun peste pieptul de pui impreuna cu ierburile aromatice uscate (putin cimbrisor, cimbru, busuioc si patrunjel) si un pahar cu apa si se lasa sa se fiarba. 

Dupa ce scade apa, se spala orezul si se pune peste legume, dupa care se adauga 250 g de rosii spalate, curatate de codite si date prin robot. Se fierbe compozitia in continuare pana cand scade.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Jumatatile de dovlecel se aseaza intr-o cratita cu 100-150 ml ulei, se dau cu sare si se umplu cu compozitia de legume si piept de pui.  In cratita se adauga putina sare, 250 g de rosii spalate, curatate de codite si date prin robot, apoi se completeaza cu apa pana la gura cratitei. Se acopera dovleceii cu folie de aluminiu si se introduce cratita la cuptor. 

Dupa ce dovleceii s-au patruns, se indeparteaza folia, si se adauga cascaval ras peste dovlecei, iar in cratita se adauga doua frunze proaspete de busuioc, o foaie de dafin si cateva boabe de piper negru. Se introduce cratita din nou la cuptor pana cand se topeste cascavalul.

Dovleceii umpluti cu piept de pui si teci de fasole se servesc cu patrunjel verde tocat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu piept de pui si teci de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

MariKaj 1

15.08.2016, 11:22

Arată și sună extraordinar, merită încercat. Am pus la rețete favorite!

elucubratiiculinare 1

16.08.2016, 08:39

interesanta reteta

Merisor 1

16.08.2016, 13:51

Perfecti!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Inimi si pipote cu dulceata de ardei rosu