Dovlecel cu floare pane

de ianculubita in Mancaruri de legume, 10 Iul 2013 | 2925 vizualizari

 

Cand am vazut italiencele ca mananca asa ceva in mod regulat,ma intrebam oare ce bunatate o fi??
Acum am facut si eu una din cele cateva retete pe care le am si intradevar sunt deliciosi;de regula se fac doar florile dar am vrut eu sa fie si dovlecelul.

 

INGREDIENTE

  • dovlecei mici cu floare in varf
  • branza feta
  • 1lingura seminte de chimion pisat
  • oua
  • sare
  • piper
  • faina
  • ulei mult pentru prajit
  • 1lamaie
  • sos de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel cu floare pane:

Intr-un castronel amestecam oul batut cu sare,piper,faina pana rezulta un aluat putin mai gros decat cel de clatite

In alt castronel amestecam branza zdrobita cu o furculita cu chimion

Scoatem pistilul de la floare cu grija sa nu se rupa dar mai ales sa nu se desprinda de la dovlecel;tinem cateva secunde floarea sub un jet de apa rece pentru eliminarea eventualelor gaze apoi tot cu grija umplem floarea cu branza,terminatiile florii le rasucim sa nu se desfaca la prajit,dovlecelul il crestam la capat,il trecem prin aluat si-l punem la prajit in ulei uncins;

se scoate pe servetele de hartie si se serveste cald cu lamaie si sos de usturoi.

TIPS-URI

1

umpluturile pentru flori pot fi diferite;peste,legume,alte branzeturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel cu floare pane" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecel pane