Dovlecel cu iz asiatic

de cristina_s_world in Mancaruri de post, 17 Oct 2012 | 5346 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 1 dovlecel
  • - 3 catei usturoi
  • - o bucatica de ghimbir
  • - 1 morcov mic
  • - 5 linguri ulei
  • - 3 linguri sos de soia
  • - 1 conserva de rosii cubulete in bulion
  • - 1 lingurita fructoza sau zahar (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel cu iz asiatic:

Am taiat dovlecelul in bastonase, iar usturoiul, morcovul si ghimbirul le-am taiat marunt. Am calit in ulei usturoiul si ghimbirul, apoi am adaugat si morcovul. Am stins cu sos de soia si am lasat 1 minut sa fiarba, apoi am adaugat si bastonasele de dovlecel. Am lasat mancarea sa fiarba cateva minute, pana cand dovlecelul s-a inmuiat apoi am adaugat conserva de rosii si am amestecat bine. Nu am adaugat deloc apa pentru ca dovlecelul si-a lasat destula zeama. 

Am mai lasat sa fiarba 5 minute si apoi am oprit focul. Mancarea am servit-o imediat si tare ne-a mai placut.

Pentru a mai taia din aciditatea rosiilor se poate adauga o lingurita de fructoza sau de zahar. Bineinteles ca puteti adauga sare daca mancati mai sarat, insa va sfatuiesc sa gustati inainte pentru ca poate va place asa cum e. Eu nu am adaugat si mi-a placut mult.

Cine zice ca nu poti manca bine si de post? S-aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel cu iz asiatic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare cu dovlecei si ardei copt