Dovlecel pane la cuptor

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 2 Iul 2011 | 22819 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei micuti
  • 2 oua
  • jumatate cana apa minerala
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • faina alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel pane la cuptor:

Dovleceii ii spalam bine si ii curatam de coaja.

ii taiem bucati,ii presaram cu putina sare si ii lasam sa iese apa din ei.

intr-un bol batem ouale spuma cu un praf de sare.

adaugam apa minerala si putin piper.

punem si cele 3 linguri ulei,apoi faina ,pe care o turnam cate putin,pana obtinem un aluat mai gros ca la clatite(ca sa se  tina de dovlecei).

spalam mararul,ii indepartam cozile si il tocam marunt.

il punem peste compozitia de oua si il incorporam bine.

luam o tava,o ungem cu margarina si asezam hartie de copt pe ea.

trecem dovleceii prin amestecul de oua si ii asezam in tava(se va prinde putin coca dintre bucatile de dovlecel,dar nu e nici o problema pentru ca se poate taia cu un cutit).

dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita pana ce crusta prinde o culoare aurie.

ii scoatem din cuptor si ii lasam sa se racoreasca,apoi ii asezam pe un platou si servim!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel pane la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Rocsi 1

03.07.2011, 19:48

-ma bucur mult ca ti-au placut ariana
-nadina multumesc...astept si parerea ta

mamaieelena 1

04.07.2011, 07:03

buni deliciosi

Rocsi 1

04.07.2011, 11:24

multumesc mamaie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
chiftele de cartofi