Drob de miel in foi de placinta

de MotanLaOale in Oaie, 6 Mai 2013 | 26610 vizualizari

 

Neavand prapure am zis ca merge si in foi de placinta! A iesit bine si foarte aspectuasa si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg organe de miel
  • 4 legaturi ceapa
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 5 oua
  • 50 ml ulei
  • 10 foi placinta
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel in foi de placinta:

Organele de miel se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cat sa le acopere.

Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se arunca apa cu spuma maronie formata si se clatesc si organele de spuma.

Se pun la fiert din nou in oala curata cu apa curata si sare o ora, o ora jumatate.

Cand sunt fierte se scot intr-o strecuratoare la scurs si racit.

Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in 3 linguri de ulei si se pune la racit.

Oeganele racite se taie cubulete cat mai mici si se pun intr-un castron.

Se adauga ceapa si verdeata taiata marint si se amesteca.

Se adauga ouale, sare, piper si se amesteca bine.

Se pune in frigider pentru 15-20 minute sa se intrepatrunda aromele.

Se intind 6 foi de placinta unse cu ulei intre ele si se tapeteaza o forma cu ele, lasand p margine mai mare pentru acoperit.

Eu avand compozitie cam multa am mai tapetet o foema mai mica cu 4 foi de placinta.

Se toarna compozitia in forma si se acopera cu marginea oprita.

Se unge deasupra cu ulei si se introduce in cuptor pentru 35-40 minute.

Cand este frumos rumenita se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Rece se rastoarna pe tocator si se tamponeaza cu hartie absorbanta pentru a lua eventuala grasime ramasa.

Se taie felii si se serveste deobicei cu mustar sau ceapa si usturoi verde.

Pofta Buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Organele fierte se pot da si prin masina de tocat dar mie nu-mi place, vreau sa simt diferitele bucatele din drob.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel in foi de placinta" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Miel la gratar