Drob din ficat de porc, in foietaj

de Ancutsa in Ficat, 10 Apr 2019 | 2980 vizualizari

 

Acest drob l-am pregătit prin martie, însă abia acum mi-am făcut timp să postez și rețeta. Am experimentat mai multe aperitive în foietaj: cu brânză, carne tocată, chiar drob. A fost crocant și foarte gustos, ai mei au fost încântați, astfel că de Paște îl voi pregăti la fel.

 

INGREDIENTE

  • 4 foi de foietaj,
  • 500 g ficat de porc,
  • 200 g orez,
  • 1 ceapă albă,
  • 1 morcov,
  • Câteva fire de ceapă verde,
  • Mărar,
  • Pătrunjel,
  • 2 ouă,
  • 5 linguri ulei,
  • 50 g unt,
  • Sare după gust,
  • caşcaval ras după gust,
  • câteva roşii cherry
  • Pentru salată:
  • 200 g roșii cherry,
  • o legătură de ceapă verde,
  • oțet, sare, apă și ulei, după gust
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob din ficat de porc, in foietaj:

 

Se spală ficatul, se porţionează şi se pune la fiert într-o oală încăpătoare cu apă şi un praf de sare. Se ia spuma la nevoie. Când este bine făcut (este gata în aprox 1h), se ia focul. Se lasă la răcit în apa în care a fiert, până se pregătește drobul, nu se scoate încă pe tavă pentru că se usucă pe margine.

 Separat, se pregăteşte orezul astfel: într-o tigaie se înfiebântă puțin ulei, în care se călește ceapa tăiată mărunt, până devine aurie. Se adaugă morcovul ras, se stinge cu puţină apă, apoi se adaugă orezul şi se călesc doar un pic împreună. Se acoperă cu apă, lăsând să fiarbă cam 15-20 de minute, având grijă ca orezul să nu iasă prea moale. Se lasă la răcit. 

 Se scoate acum ficatul fiert pe o tavă, se curăță de vene, se mărunţeşte la robot sau blender. Se transferă într-un vas înalt, pentru a-l amesteca împreună cu orezul, se adaugă sare după gust, apoi frunzele de ceapă verde, mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt. Se adaugă ouăle şi uleiul, omogenizând. 

 Se ung cu puțin ulei câteva foi de foitaj, se împăturesc și se așază cu grijă, ca să nu le rupem, într-o tavă rotundă sau o formă de tartă, pregătită cu hârtie de copt. Se toarnă amestecul peste foile de foietaj. Se nivelează frumos, se presară caşcaval ras, bucăţele de unt din loc în loc, câteva roşii cherry tăiate feliuţe și câteva frunzulițe de pătrunjel din loc în loc.  

 Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru aprox 40 de minute (sau până când caşcavalul de deasupra s-a rumenit).

 Se poate servi cu salată de roșii cherry cu ceapă verde asezonată după plac (eu pun de obicei 10 linguri de apă, 3 linguri de ulei, o jumătate de linguriță de sare și o lingură de oțet) și turnată în cupe pentru salată.

 

 

Timp de pregătire: 1h 40min;

 

Timp de coacere: 40min;

 

Porţii: 8

 

 

 

Poftă Bună!

 

 

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/drob-din-ficat-de-porc-in-foietaj.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din ficat de porc, in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu mujdei de usturoi si mamaliga