Dulce de leche

de diaconta in Dulciuri, 11 Mar 2012 | 6698 vizualizari

 

O reţetă foarte cunoscută,sunt convinsa ca cei mai mulţi o cunoasteţi deja.Oricum i-am zice „doce de leite” în spaniola,”confiture de lait” în franceza,ori dulceaţa de lapte ,este o crema caramel,obţinuta din zahar caramelizat lent în lapte sau din laptele condensat îndulcit.
Chiar daca este un desert tradiţional din America de Sud, „caramelul hispanitatii” a cunoscut gloria în tarile de limba spaniola.Asa se face ca-l vom gasi în diferite forme de consistenţa,folosit la sosuri,înghetata,glazuri,bomboane si diferite deserturi.
In utilizarea lui va trebui sa ţinem seama de faptul ca este deosebit de dulce.Eu spre exemplu îl folosesc cu foarte multa zgârcenie,pentru ca nu-mi plac deserturile foarte dulci.
Eu am preparat dulce de leche din lapte condensat îndulcit DeLatte.

 

INGREDIENTE

 

  •    0 cutie lapte condensat îndulcit DeLatte(397 ml)
  •    un vas cu apa
  •    multa rabdare,adica  minim 2 ore cat va sta în cuptor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulce de leche:

Cutia de lapte condensat se pune intr-un vas cu apa,astfel incat sa fie acoperita complet cu apa.Punem vasul in cuptorul incalzit si lasam sa fiarba la foc mic.Eu am lasat 1 ora si 45 de minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba.

Pentru a evita riscul de explozie,va trebui sa mai completam vasul cu apa fierbinte daca aceasta scade.Conserva va trebui sa fie tot timpul acoperita cu apa.

Dupa ce timpul de fierbere a expirat,lasam conserva sa se raceasca in vasul in care am fiert-o.

Putem sa fierbem mai multe conserve in acelasi timp daca dorim.Daca nu folosim imediat caramelul,putem sa pastram conserva la frigider.

Cand deschidem cutia,amestecam crema de lapte cu un tel,iar daca o dorim mai fluida,putem s-o incalzim putin.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

diaconta 1

13.03.2012, 09:56

Mena,mie mi se pare ingrozitor de dulce,chiar si combinat.Mamei i-a placut sa-l puna pe biscuiti,desi ea nu mananca prea dulce

gaby_duceag 1

13.03.2012, 10:04

io-l pap cu lingura chiar si pe tot odata )))))

diaconta 1

13.03.2012, 10:19

Gaby,tu-ti permiti,io nu

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Napolitane umplute cu dulce de leche