Dulceata aromata din coji de lubenita

de lia maria in Dulceata / Gem, 23 Sep 2011 | 5906 vizualizari

 

Am facut pentru prima data aceasta dulceata, anul trecut si ne-a placut atat de mult incat de-abea am asteptat sa vina dinnou sezonul lubenitei. Pana acum am preparat trei portii si de fiecare data am experimentat noi arome ; cu vanilie, cu scortisoara si cu portocale yumi,yumi una mai buna ca cealalta…incercati si voi.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg coji de lubenita(maruntite)
  • 300ml otet
  • 2L apa
  • 1 lamaie
  • 1kg zahar
  • 500ml apa
  • Vanilie/la alegere
  • 1 baton scortisoara/ la alegere
  • 1 lingurita esenta portocala/ la alegere
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata aromata din coji de lubenita:

Curatam coaja de lubenita de partea verde, o taiem felii subtiri si o maruntim (vezi poze). Eu le-am strans intr-o caserola si le-am pastrat la frigider pana am ajuns la 1,5kg, pt o portie.

Punem intr-o oala apa cu otetul, adaugam cojile maruntite si lasam la fiert 60’, apoi le trecem pe sub jet de apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.  Dupa ce sant bine scurse (le mai apasam noi putin pentru a-si elimina excesul de apa), le cantarim si functie de greutatea lor pregatim siropul (ex. la 500g coji fierte, pregatim siropul din 500g zahar si 250g apa).

Punem apa si zaharul la fiert, lasam putin sa se lege, adaugam zeama de lamaie, esenta (vanilie ori portocala sau un baton de scortisoara) si cojile de lubenita. Lasam sa fiarba pana este suficient de legata dulceata. Eu am fiert-o aprox. 80’. Intre timp sterilizam 4 borcanele de 375g .

Dulceata fierbinte o punem in borcane , dupa care le asezam in paturi pana a doua zi cand le stergem, etichetam si desigur le depozitam in camara.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

coji de lubenita

2

otet

3

lamaie

4

zahar

5

esente(la alegere)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata aromata din coji de lubenita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de mure