Dulceata Dacica

de Panacris in Dulceata / Gem, 11 Dec 2012 | 4425 vizualizari

 

Zilele trecute, in cautare de unt de cacao, la raionul Produse traditionale romanesti, mi-au atras atentia cateva borcanele cu dulceata, foarte frumos ambalate, cu denumirea Dulceata Dacica. Asa ca am studiat, am citit ingredientele, am "inregistrat" si am executat. ;) Un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • prune uscate 1000 g,
  • apa 500 ml,
  • miez de nuca 100 g,
  • zahar tos 500 g,
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata Dacica:

Prunele uscate se pun, de cu seara, in apa rece si se lasa la hidratat pana a doua zi. Se strecoara, se adauga 500 ml apa rece, se pun la fiert intr-un vas cu fundul mai gros, eventual tuci, cca. 1 ora, pana se inmoaie prunele. Se scot din apa, se lasa la racit si apoi se scot samburii.

Intre timp in zeama ramasa se adauga zaharul, se fierbe la foc mic, adaugandu-se prunele fara samburi, lasandu-se la fiert cca. 30 de minute. Spre finalul fierberii se adauga si nucile, lasandu-se cca. 5 minute la fiert. Dulceata obtinuta, se pune fierbinte in borcane sterilizate, lasandu-se la dunst cald pana a doua zi. 

TIPS-URI

1

dupa gust se poate adauga un baton de vanilie, scortisoara sau cuisoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata Dacica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (39)

Panacris 1

12.12.2012, 17:22

Jolygina, si eu am vazut prima oara in magazin zilele trecute, aceasta dulceata E foarte delicioasa!

RuxyRux 1

12.12.2012, 17:23

O minunatie...si ce denumire!

Panacris 1

12.12.2012, 17:30

Ruxy Asa era scris pe borcan, asa ca am pastrat ideea <<

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune