Dulceaţă de afine

de diaconta in Conserve, 8 Iul 2012 | 12360 vizualizari

 

Afinul,cunoscut şi sub denumirea de afinghi,asine,coacă,cucuzie,pomişoare sau ştiinţific Vaccinum myrtillus face parte din familia Ericaceae.In afara de faptul că gustul lor dulce acrişor te cucereşte instantaneu,are deosebite proprietaţi terapeutice.Astfel se pot folosi atât fructele cât şi frunzele sale.
Cel mai important efect terapeutic este acela împotriva diareei şi diabetului.
Putem sa consumăm fructele delicioase ca atare sau sa preparam dulceţuri ori gemuri delicioase,băuturi răcoritoare ori lichioruri.
Pentru dulceaţa aceasta am ales varianta clasică în pofida celei cu gelfix,deşi eu sunt la fel de mulţumită şi de acelea.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de afine
  • 600 gr zahar
  • Zeama de la ½ de lamâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceaţă de afine:

Afinele se spala si se curata de eventualele impuritati.Se pun sa stea cu zaharul vreo 2 ore.Cred însa ca se pot pune si direct la fiert deoarece nu au lasat deloc suc in tot acest timp.

Se pun apoi la fiert intr-o cratita cu fundul dublu.

Eu am lasat sa fiarba 40 de minute dupa primul clocot.A iesit forte groasa.

Daca o doriti mai fluida lasati mai putin timp.

Spre final se adauga zeama de lamâie.

Pentru a vedea daca e fiarta suficient,puneti o lingurita de dulceata pe o farfurioiara care ati tinut-o in frigider.Daca se încheaga înseamna ca e gata.

Punem dulceata in borcane curate si sterilizate,închidem capacele si le lasam acoperite cu un prosop sa se raceasca.

Le punem în camara ori mai la îndemâna.Având în vedere ca au iesit doar 4 borcanele,eu nu le-am pus prea departe.

In prima faza am combinat-o cu niste gogosi si parca ma mai bantuie ceva idei.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (62)

diaconta 1

12.07.2012, 20:24

Gaby,da' nu poti sa-l lasi pe Cezar sa vina sa-mi arate si mie unde gasesc afine,ca as mai pune niste dulceata

diaconta 1

12.07.2012, 20:25

gaby_d
12.07.2012, 17:57

şiiii, ne-a prins ploaia şiii ne-am pupat sub un copac
vezi ca nu-i bine sa stai sub copac cand ploua

diaconta 1

12.07.2012, 22:47

o fi ajuns Gaby acasa,ori inca sta de ploaie???

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de prune