Dulceata de afine

de Panacris in Dulceata / Gem, 2 Sep 2020 | 5089 vizualizari

 

Am descoperit că nu aveam această rețetă în portofoliu, așa că m-am pus la treabă, daca tot m-am procopsit cu un borcan mare de afine! :D ;) Afinata data viitoare! :D :)))

 

INGREDIENTE

  • Afine de pădure cca. 1500 g,
  • Zahăr tos 1000 g,
  • Lămâie 2 bucăți.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine:

Afinele curățate și spălate se pun într-un vas încăpător cu fundul dublu, se adaugă zahărul și zeama de lămâie, apoi se amestecă ușor și se lasă câteva ore, eventual peste nopate, ca să-și lase zeama.

Fructele se pun la fiert împreună cu siropul lăsa, la foc iute cca. 15 minute, se spumează, apoi se mai lasă la fiert la foc mic cca. 60 minute sau până se ajunge la consistența dorită.

Dulceața se pune fierbinte în borcanele sterilizate, se închid eremetic, apoi se lasă la răcorit cu fundul în sus, într-un pat de pături.

 A doua zi se etichetează și depozitează în cămară. 

 

Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

Au ieșit patru borcanele de 300 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

03.09.2020, 20:35

Imi place foarte mult si este minunata!

dantes 1

04.09.2020, 09:34

Buna!

Panacris 1

04.09.2020, 10:00

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de afine