Dulceata de ardei iuti

de Oana in Dulceata / Gem, 24 Aug 2017 | 14085 vizualizari

 

Dulceata de ardei iute are un gust dulce - picant, un puternic iz oriental si poate fi servita nu doar alaturi de o friptura, ci de aproape orice preparat, chiar si ciorba.
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 500 g ardei iute
  • 500 g zahar
  • 500 ml otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iuti:

Mai intai, pune la fiert intr-o craticioara otetul si zaharul si lasa-le pe foc pana se leaga si se formeaza un sirop.

Intre timp, curata ardeii iuti de cotoare si seminte. Sfatul meu e sa folosesti manusi.

Taie apoi ardeii in rondele si adauga-i in craticioara cu sirop.

Lasa dulceata sa fiarba pana ajunge la consistenta dorita.

Pregateste cateva borcane, spalate si uscate bine, pune dulceata de ardei iute si inchide bine capacele, apoi lasa-le sa se raceasca sub un prosop gros.

Daca nu vrei o dulceata foarte, foarte iute, poti folosi in compozitie si ardei bulgaresti, care nu sunt atat iuti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iuti" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gogonele