Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Imi doream de cativa ani sa prepar aceasta dulceata, dar din diverse motive nu am reusit .
Anul acesta a fost cu noroc ! Am reusit sa prepar mult dorita dulceata si am ramas placut impresionata de gustul dulce, iute, acrisor .
Se spala ardeiul, se curata de cotoare si seminte si se toaca marunt. Pentru aceaste operatii e bine sa aveti manusi. Cantitatea de ardei este inainte de a taia cotoarele si de a scoate semintele.
Se pune zaharul si otetul intr-o cratia cu fund dublu si se da in clocot aceasta compozitie. Lasam sa fiarba 5 minute si adaugam ardeii iuti si ardeii capia. Dam focul la mic si fierbem pana se leaga dulceata.
Pentru a verifica daca este legata dulceata, luam o lingura de dulceata si o lasam sa se raceasca. Cand e rece, trebuie sa fie usor cleioasa si sa nu curga, ci sa se prelinga pe farfurie, daca inclinam usor farfuria.
Luam de pe foc dulceata si o punem fierbinte in borcanele sterilizate. Punem capacul si o depozitam in camara.
Aceata minunata dulceata face casa buna cu friptura, cu pastele si alte preparate.
1
Sa folositi manusi pentru protectia mainilor.
2
Daca aveti ardei iuti mai mari, este mai comod de curatat si tocat.
3
Daca preferati doar putin iute aceasta dulceata, puteti schimba raportul de ardei capia si ardei iute .
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult