Dulceata de ardei iuti

de UrsanMihaela in Conserve, 28 Dec 2018 | 3344 vizualizari

 

   Imi doream de cativa ani sa prepar aceasta dulceata, dar din diverse motive nu am reusit .
  Anul acesta a fost cu noroc ! Am reusit sa prepar mult dorita dulceata si am ramas placut impresionata de gustul dulce, iute, acrisor .

 

INGREDIENTE

  • 600 g ardei iute
  • 400 g ardei kapia
  • 1 kg zahar
  • 1 l otet
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iuti:

 

 

   Se spala ardeiul, se curata de cotoare si seminte si se toaca marunt. Pentru aceaste operatii e bine sa aveti manusi. Cantitatea de ardei este inainte de a taia cotoarele si de a scoate semintele.

 

Se pune zaharul si otetul intr-o cratia cu fund dublu si se da in clocot aceasta compozitie. Lasam sa fiarba 5 minute si adaugam ardeii iuti si ardeii capia. Dam focul la mic si fierbem pana se leaga dulceata.


Pentru a verifica daca este legata dulceata, luam o lingura de dulceata si o lasam sa se raceasca. Cand e rece, trebuie sa fie usor cleioasa si sa nu curga, ci sa se prelinga pe farfurie, daca inclinam usor farfuria.

 

Luam de pe foc dulceata si o punem fierbinte in borcanele sterilizate. Punem capacul  si o depozitam in camara.

   Aceata minunata dulceata face casa buna cu friptura, cu pastele si alte preparate.

 

TIPS-URI

1

Sa folositi manusi pentru protectia mainilor.

2

Daca aveti ardei iuti mai mari, este mai comod de curatat si tocat.

3

Daca preferati doar putin iute aceasta dulceata, puteti schimba raportul de ardei capia si ardei iute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iuti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

31.12.2018, 15:46

miki_a 1

31.12.2018, 18:40

Foarte faină această dulceață! 🌶

Rocsi 1

01.01.2019, 21:28

Pentru prima data am facut si eu in aceasta toamna. A mers minunat acum, cu friptura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Vinete cu usturoi si ardei iute pentru iarnă