Dulceata de caise

de anca_rm in Dulceata / Gem, 19 Iul 2017 | 3825 vizualizari

 

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice. In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant pentru dulceturi rapide si sanatoase asa ca l-am folosit.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 170 gr Green Sugar gelifiant
  • 25 ml apa + 25 ml caisata / 50 ml apa
  • zeama de la o portocala
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise:

Am spalat caisele si le-am scos samburii, le-am lasat in jumatati pentru ca am vrut sa ramana fructele cat de cat intregi. Am stors deasupra zeama de portocala.

Am fost sigura ca vor ramane asa pentru ca timpul de fierbere este foarte scurt, doar 10 minute.

Intr-un vas, am pus indulcitorul gelifiant, caisata si apa si am pus pe foc mic. Am amestecat pana s-a topit zaharul. Am adaugat fructele si le-am lasat sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand.

 Turnam dulceata in borcanele curatate foarte bine, punem capacul si asezam borcanul cu capacul in jos pentru 10-20 minute.

Le intoarcem si le lasam la racit.

Se pastreaza in camara si se consuma, in cateva zile de la data deschiderii.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mirela0911 1

20.07.2017, 08:59

miki_a 1

20.07.2017, 13:16

Sunt curioasă cum se păstrează dulceața peste iarnă (deși nu cred că o va prinde )! Sunt în căutare de rețete cu acest îndulcitor!

oanapl 1

21.07.2017, 23:35

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de afine