Dulceata de capsuni reteta

de diaconta in Dulceata / Gem, 3 Iun 2011 | 7389 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta
Parca nu ma induram sa nu fac niste dulceata de capsuni.Chiar daca pretul a fost "piperat",am gasit niste capsuni foarte aromati,iar dulceata a fost excelenta,asa ca pot sa spun ca a meritat si pretul si efortul.Efort care nu a fost prea mare,puteti sa va convingeti de asta.Si uite-asa s-au facut 150 de retete,mai o gluma....mai o reteta...adica "cook &smile".

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 3 kg de capsuni
  • 1,5 kg zahar
  • 3 plicuri gelfix 2:1
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta

Capsunii se curata de frunze si se spala.Se pun intr-o cratita si se zdrobesc putin cu blenderul vertical,dar se lasa si bucati mai mari.Gelfixul se amesteca cu 6 linguri de zahar,iar apoi se amesteca cu capsuni.Se pun pe foc si se lasa pana cand fierbe.Se lasa sa fiarba 5 minute,apoi se adauga zaharul si se mai fierbe 20 de minute.In tot acest timp se culege spuma care se aduna deasupra.

Asa fierbinte se pune in borcane,acestea se inchid,apoi se pun cu capacul in jos,se acopera cu un prosop si se lasa 1/2 ora,dupa care se intorc in pozitia normala si se mai lasa acoperite pana cand se racesc de tot.

Cred ca sunteti de acord ca mai simplu de atat nu se poate.

Pofta buna.....mai la iarna!!!!

Cand eram copii abia asteptam sa inceapa mama compotul sau dulceata si fiindca eram nerabdatori,mama ne spunea ca numai cand ninge se "coace" compotul.De cum il punea in camara tot intrebam "cand se coace compotul"

Asa si cu dulceata,sa vedem cand s-o coace.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

diaconta 1

06.06.2011, 17:59

Multumesc Motane

MVMih 1

19.06.2011, 23:01

Dia ! Desi am lipsit putin, tre sa recunosc ce e bu e foarte bun...reteta ta e delicoasa...simplu si eficienta 3+1,5+3...
Fara sa dam la o parte asocierea intre cantitati...reteta este excelentisima

diaconta 1

20.06.2011, 17:06

Mih multumesc
mie-mi place cum a iesit,chiar daca unii nu sunt de acord cu folosirea gelfix-ului,eu sunt multumita de consistenta,culoare si de timpul scurt de preparare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem si sirop de capsuni