Dulceata de capsuni reteta

de lia maria in Dulceata / Gem, 10 Iun 2011 | 36962 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta Culoare, gust, parfum, totul intr-un borcan si mai ales fara conservanti !

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 4 kg capsuni (spalate si curatate de codite)
  • 2 kg zahar
  • Zeama de la 1 lamaie mare
  • 12 borcane/ 375ml, sterilizate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta

Capsunele curatate si spalate le lasam la scurs intr-o strecuratoare, apoi daca sunt mari le taiem dupa caz, in doua sau in patru. Le punem intr-o cratita incapatoare si bine spalata, smaltuita ori de inox/ tuci. Punem zaharul si zeama strecurata de lamaie peste ele si le lasam cam 1-2 ore, acoperite cu un capac, sa-si lase zeama. Apoi le punem la fiert, amestecand din cand in cand.

Cand incep sa dea in clocot, luam cu o spatula spuma care se formeaza la suprafata si amestecam usor, dar in continuu sa nu se prinda de fundul cratitei. Cam dupa 30 de minute de clocot, scoatem cu lingura pe o farfurie si imediat cum se raceste va ramane tare si legata, semn ca dulceata este gata si o putem lua de pe foc. In caz contrar, mai lasam la fiert cateva minute si repetam testul.

Intr-o tava (ex.de aragaz), punem putina apa (de un deget, asta ca sa nu crape borcanele de la dulceata fierbinte) asezam borcanele unul langa altul si ajutandu-ne de un polonic si o palnie, umplem borcanele, rand pe rand. Pe fiecare borcan punem o bucatica de celofan (nu este neaparat nevoie, dar eu asa obisnuesc, pentru o siguranta mai mare) si infiletam bine capacul. Imediat dupa aceasta operatiune, intoarcem borcanele cu capacul in jos, cam 15-20minute, pentru formarea pojghitei protective. Cand dulceata este rece, cosmetizam borcanele (le stergem pe exterior si decupam excesul de celofan), le etichetam si le depozitam in camara. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

dantes 1

24.05.2016, 06:43

Buna!

tina58 1

24.05.2016, 08:39

Draga mea, asta nu este dulceata ci gem de capsuni. La dulceata se foloseste 1kg zahar la 1kg capsuni si se fierbe un sirop separat din zahar si putina apa iar dupa ce este legat se adauga capsunile intregi si se lasa sa fiarba pana se leaga din nou avand grija sa nu se zdrobeasca fructele. De fapt asta si este frumusetea dulcetei, sa fie fructul intreg in siropul limpede. Cum ti-am mai spus, ce ai facut tu este gem de capsuni pe care dealtfel si eu il fac de cateva zeci de ani la fel ca tine

Rahela Velicu 1

21.08.2021, 20:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de ardei iute cu ardei capia