Dulceata de capsuni reteta

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 16 Iun 2011 | 4482 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta
Eu fac dulceturile traditional fara conservant sau gelfix sau alte fixuri si respectand proportia de 1:1 intre fructe si zahar. Am facut putina deoarece mai am cateva borcane de anul trecut

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 1,5 kg capsuni
  • 1,5 kg zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta

Capsunile se spala si se scot coditele.

Se pun in cratita in care vom fierbe dulceata, se taie cele foarte mari si se pune zaharul deasupra uniform.

Se pune in frigider pana a doua zi sa-si lase zeama.

A doua zi se pune la fiert la foc mic la inceput pana se topeste zaharul si la foc potrivit pe urma cam 30-40 minute.

Se adauga zeama de lamaie si se mai fierbe pana cand are consistenta dorita (cand picatura pe farfurioara rece ramane formata si zeama se intinde daca punem degetul).

Se pune in borcane spalate si sterilizate in cuptor si inca calde.

Se pun capacele si se pun in camara.

Tin si 3-4 ani daca nu se consuma.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici