Dulceata de capsuni reteta (la cuptor)

de amalia01 in Dulceata / Gem, 26 Iul 2016 | 4889 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta
Intotdeauna mi-a placut dulceata de capsuni a bunicii. Avea un gust aparte, usor caramelizat si fructele ramaneau intregi si crocante. Am incercat ani la rand sa combin si sa readuc gustul acela in camara mea. La un moment dat am crezut ca focul cu lemne de sub caldarea din curte facea totul...sau fructele proaspat culese din gradina...
Pana intr-o zi cand, neavand prea mult timp la dispozitie, m-am gandit sa pun oala cu fructe in...cuptor.
Si...surpriza! Dulceata bunicii era chiar acolo, in bucataria mea! Usor de facut, fara conservanti , delicioasa si plina de amintiri.
Cel mai bun lucru este ca de atunci ( si sunt vre-o 8 ani!) toate dulceturile mele se pregatesc singure...Sau aproape singure: visine, zmeura, caise, pere si prune sau gutui.

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 5 kg capsuni proaspete
  • 2,5 kg zahar
  • Mai ai nevoie de borcane de 400g curate , cu capac si o patura.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta (la cuptor):

Dulceata de capsuni reteta

Capsunile le speli sub jet de apa rece , le lasi la scurs si le rupi coditele.

Intr-o oala de 10 l asezi un strat de caspuni si unul de zahar. 

Lasi totul la rece ( in camara) 12 ore.

Incalzesti cuptorul si lasi focul la maxim ( eu am un aragaz normal , cu gaze naturale) . Intre timp iei cat poti de mult din siropul lasat de fructe ( cca 2 l).

Asezi oala in cuptor si lasi sa fiarba la foc mare 1 ora si 30 de minute , apoi reduci focul la minim si mai lasi inca 1 ora si 30 de minute.

Intre timp speli borcanele si le lasi sa se usuce.

Cand dulceata este fiarta o torni in borcane cu ajutorul unui polonic mic. Ai grija ca este foarte fierbinte, asa incat aseaza lama unui cutit sub borcane, altfel iti vor crapa!

Astupi borcanele si le asezi in culcusul facut dintr-o patura ( dunst uscat) , unde le lasi 24 de ore. 

Etichetezi frumos si le asezi in camara/ pivnita pana la iarna , cand dulceata va fi delicioasa la micul dejun, cu clatite , in prajituri sau cu iaurt. 

Eu mai mananc si goala, direct din borcan, dar sa nu ma spuneti la nimeni!

TIPS-URI

1

dulceata

2

fructe

3

rapid

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta (la cuptor)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta cu fructoza