Dulceata de cirese amare

de adasev12 in Dulceata / Gem, 4 Iun 2013 | 6831 vizualizari

 

Am cules si ciresele amare.Gata,s-au terminat. pacat, ca tare bune au fost.Am facut doar dulceata din ele,din pacate n-au fost prea multe.

 

INGREDIENTE

  • 7 cani de cirese alese de samburi
  • 1 kg zahar
  • 2 lg-ite sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

Ciresele se spala si se aleg de samburi , cu grija sa nu risipim sucul,o bunatate.

Se pun apoi intr-un castron si se pune zaharul peste ele.

Se lasa asa cateva ore sau pana dimineata.

Se pune apoi vasul la foc mic si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul.

La sfarsit punem sarea de lamaie si mai dam cateva clocote.

Luam de pe foc si lasam sa  se racoreasca, apoi turnam in borcane uscate.

Lasam sa se raceasca si punem capacele.

Rasturnam cu gura in jos si lasam borcanele invelite pana ce se racesc complet apoi dam la rece.

Este o bunatate dulceata asta

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adasev12 1

04.06.2013, 21:40

mihaelar...vin eu la Cluj...dar se termina ciresele pana luna viitoare...de fapts-au terminat deja, cel putin aici in zona...au mai ramascateva pecrengile din varf...ma tot uit la ele ce mari si negre sunt, si nu ajung la ele....

jolygina 1

05.06.2013, 08:57

vreau si eu

Doralinda 1

09.06.2013, 16:44

Dulceata mea preferata!!!! nu imi trimiti si mie vreo cateva borcane??! stiu ca in general in partea moldovei sau mai bine zis, la munte se gasesc aceste cirese! Bunica era din zona vrancei si imi facea mereu, iar eu de cate ori vin in tara, caut si cumpar borcane intregi de la tarani! As putea manca in fiecare zi cate un borcan!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese amare