Dulceata de gogonele

de mirela0911 in Dulceata / Gem, 5 Noi 2017 | 13260 vizualizari

 

Cand am auzit prima data de aceasta dulceata, mi s-a parut am ciudat, nu ma gandisem niciodata la asa ceva, dar sa mai si fac? :)))) Primisem cateva gogonele (de fapt mai multe) si am pus un borcan de 4 litri cu ele in saramura, dar tot au mai ramas. Si ce mi-am zis? Hai sa o incerc si pe asta, ca doar n-oi pati nimic! Si m-am uitat la reteta lui Alex si am facut dupa sfatul lui, doar ca eu nu am avut infuzor si am adaugat condimentele asa dupa cum am gandit eu! Tare buna si aromata a iesit!
Mersi, Chef Alex! 

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg gogonele (dupa curatare)
  • 700 g zahar
  • sucul de la 2 lamai
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 varf cutit cuisoara macinata
  • 1 baton scortisoara
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1/2 lgt ghimbir macinat
  • 1 varf cutit seminte de anason
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gogonele:

Se spala gogonelele, se taie in jumatati, se taie cotoarele si cu ajutorul unei lingurite, se scot semintele. Se taie apoi cubulete si se pun intr-un bol. Se toarna peste ele sucul de la 2 lamai si se lasa 1 ora sa intre zeama de lamaie in ele, amestecand din cand in cand.

Dupa o ora, se toarna intr-o oala de inox cu fundul dublu, se adauga zaharul si condimentele: cuisoare, batonul de scortisoara, ghimbirul si anasonul. Se amesteca bine si se pune pe foc. Se adauga si coaja de lamaie si esenta de vanilie si se pune pe foc iute, pana incepe sa fiarba, apoi se reduce usor focul. 

Se fierbe aproximativ o ora si ceva, timp in care se mai ia din dulceata si se face proba pe o farfurie. 

Se sterilizeaza borcanele, apoi se toarna dulceata fierbinte. Se capacesc si pun in paturi la caldura pana se racesc, apoi se depoziteaza in camara.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Gogonelele pot fi si din cele usor coapte, insa la fierbere se va desprinde pielita de pe ele.

2

Din cantitatile date de condimente, a iesit o dulceata foarte aromata, daa nu doriti sa fie asa de parfumata, reduceti din cantitati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gogonele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta