Dulceata de gutui

de mihasara in Conserve, 9 Oct 2015 | 3652 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gutui curatate(fara samburi)
  • 1 kg de zahar
  • 800 ml apa
  • sucul de la o lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

 

  1. Curatam gutuile de puf si le spalam bine.
  2. Le curatam de partea dura din mijloc si de seminte.
  3. Le taiem cubulete si le stropim cu sucul de lamaie sa nu-si schimbe culoarea.
  4. Intre timp punem intr-o cratita cu fundul mai gros apa si zaharul, la fiert.
  5. Dupa ce se topeste zaharul si siropul fierbe, rasturnam peste sirop cubuletele de gutui.
  6. Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca dulceata de fundul cratitei.
  7. Este gata cand gutuile sunt moi  si in plus scoatem pe o farfuriuta un pic de dulceata sa vedem daca s-a legat.
  8. Se lasa sa se raceasca putin dupa care o asezam in borcane.
  9. Punem borcanele intr-o tava si le bagam la cuptor pentru 10 minute.
  10. Le lasam in cuptor pana se racesc si le depozitam in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sos pentru pizza