Dulceata de gutui cu mere si anason

de anca_rm in Dulceata / Gem, 12 Oct 2016 | 2756 vizualizari

 

O dulceata de toamna cu minunata gutuie si cu o aroma mai deosebita dar care se potriveste foarte bine :anasonul.
Am venit de la tara cu fructe care au cazut din cauza vantului si cum nimic bun si natural nu se arunca am pus de aceasta dulceata .
 
 

 

INGREDIENTE

  • -2 kg mere
  • -1 kg gutui
  • -6 bucati anason stelat
  • -1 lamaie
  • -0.5 kg zahar
  • -1 mana lamaita verde (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui cu mere si anason:

Am spalat fructele foarte bine .

Merele le-am curatat de coaja si am scos cotorul, le-am razuit cu ajutotul robotului, pe razatoarea mare. Le-am pus intr-un vas si am pus peste ele zaharul si zeama de la o lamaie. Am pus lamaia acum pentru ca nu am vrut sa se oxideze , am vrut sa ramana o culoare cat mai frumoasa.

Am lasat merele sa stea si sa-si lase sucul .

Intre timp am curatat gutuile de coaja si cotor si de vizitatori si le-am taiat in cuburi de marime potrivita , am vrut sa am bucati intregi .

Le-am pus peste merele razuite.

Am pus pe foc , am adaugat anasonul stelat pentru aroma si am fiert la foc mic cam 1 ora . Am testat-o sa vad daca se leaga si daca este gata si am turnat-o in borcanele curate si uscate.

Infiletam bine capacul si punem cu capacul in jos.

Intotdeauna cand fac dulceata /gem/ peltea sau orice o fi pun in congelator o farfurie mica , de cafea , si cand ma gandesc ca e gata scot farfuria din congelator si pun pe ea cativa stropi din compozitia fierbinte . Daca se leaga atunci este gata .

Nu folosesc conservanti deoarece nu sunt necesari , daca este fiarta cat trebuie nu se strica .

 

Inainte sa opresc din fiert am tocat o mana buna de lamaita verde si am amestecat-o in dulceata . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui cu mere si anason" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui cu pere