Dulceata de nuci verzi

de vio_dreams in Dulciuri, 21 Mai 2013 | 40982 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 nuci verzi
  • 700 gr zahar
  • 250 ml apa
  • 3 linguri zeama lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de nuci verzi:

Curatam nucile de coaja verde protejandu-ne cu ajutorul unor manusi . In timp ce le curatam le punem direct intr-un vas cu  apa. Dupa ce am terminat scurgem apa si punem alta curata. Le lasam 24 de ore  timp in care le schimbam de doua-trei ori apa pana ce  nu va mai fi verzuie .

Punem apa si zaharul intr-un vas la foc mic si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si capata consistenta unui sirop.

Adaugam nucile si zeama de lamaie si le lasam sa fiarba. 

Adunam spuma care se formeaza .

Cand siropul este legat avand consistenta mierii de albine dulceata este gata . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

simona72 1

12.06.2013, 12:26

Delicioasa!!! Nu am facut niciodata...am auzit ca se pun nucile curatate in var stins...

sebirizescu 1

12.06.2013, 14:48

deyutzky 1

12.06.2013, 19:28

arata WOOOW!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nuci verzi