Dulceata de portocale

de Toamna07 in Dulceata / Gem, 18 Ian 2013 | 8360 vizualizari

 

Pentru iubitorii de dulceturi fine si deosebite va prezint o reteta de dulceata de portocale.

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 3 portocale mari
  • zeama de la o lamaie
  • 1 kg de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de portocale:

Se aleg 3 portocale de dulceata,cu coaja groasa si mari.Se rad de coaja galbena,dar nu de tot,si se pun sa stea doua zile in apa rece la frigider.
Se pun apoi la fiert in apa curata,pana ce pot fi usor strapunse cu furculita.

Se dau deoparte si se pun in apa rece o ora.Se scot,se scurg de apa se taie in felii potrivit de groase,apoi in bucati potrivit de mari si se indeparteaza samburii.

Se pune pe foc mic cratita in care o sa facem dulceata cu 1 kg de zahar si 400 ml apa.Se tine pana se topeste zaharul,se da apoi la foc iute,se ia spuma la primele clocote,si se lasa sa fiarba pana se leaga bine siropul.
Se da cratita la o parte de pe foc,se pun bucatile de portocala,se lasa sa stea asa 10 minute,se pune iarasi pe foc iute si se lasa sa fiarba,amestecand din cand in cand,pana se leaga cat trebuie.
Daca se formeaza spuma se aduna.
La ultimele clocote se pune zeama de lamaie .
Se da la o parte si se toarna in borcane.

Preparata in acest fel,dulceata nu va avea nici un pic de amareala de la coaja.

Dulceata este incredibil de parfumata,aromata si delicioasa.:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

19.01.2013, 19:06

Ce deliciu

Toamna07 1

21.01.2013, 17:08


Mii de multumiri!

mamaieelena 1

22.01.2013, 09:02

cred ca e deosebit de parfumata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de portocale