Dulceata de struguri

de gaby_gabytza in Dulceata / Gem, 22 Sep 2011 | 7992 vizualizari

 

multa munca dar gustul e pe masura

 

INGREDIENTE

  • 10 kg struguri
  • 1 kg zahar
  • 2 plicuri gelatina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de struguri:

Faza intai:luam struguri ii splam si ii curatam de ciorchini (asa se zice la noi). Punem o oala cu apa la fiert. Luam bobitele rezultate pe rand si le punem in apa fiarta si le lasam sa fiarba pana cand vedem ca s-au crapat si le scoatem afara cu o paleta ca sa se scurga de apa. Si repetam asa cu fiecare rand de bobite .Dupa ce am terminat luam bobitele fierte si le punem intr-o sita pusa deasupra unui lighean si cu o lingura incepem sa apasam pe bobite pana raman doar samburi si pielita in sita si ce ramane in sita aruncam. Dupa ce am terminat si faza a doua punem compozitia ce am obtinut-o din boabele de struguri la fiert la foc mare si adaugam zaharul (zaharul il putem pune fiecare dupa gust). Cand vedem ca se ingroasa adaugam plicurile de gelatina pregatite dupa cum scrie pe plic. Dupa ce am pus gelatina mai lasam sa fiarba 2-3 clocote luam de pe foc si punem in borcane asa fierbinte, infiletam bine borcanele ca sa nu fermenteze.

Seamana la culoare cu dulceata de prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

02.10.2011, 22:08

Draga mea m-ai inspirat
chiar am niste struguri fara destinatie

Lau 1

02.10.2011, 22:21

este foarte buna

andreea_angelo 1

14.11.2012, 18:07

cand am cules strugurii nu stiam ce sa fac cu ei(in afara de must)am facut putin compot daca staiam ca se face si dulceataaaaa....iamii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceaţă de caise