Dulceata de trandafiri

de Lau in Dulceata / Gem, 5 Iun 2015 | 3632 vizualizari

 

Multumesc Ina pentru reteta.

 

INGREDIENTE

  • 1 l apa
  • 700 g zahar
  • 300 g petale de trandafir
  • 1 linguri zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

Trandafiri ii rupem partea alba,dupa care ii spalam si  ii scurgem bine de apa.

Adaugam 1 lingura sare de lamaie,1 lingura zahar si ii frecam pentru asi pastra culoare la fiert.Acoperim si dam la frigider pana este gata siropul.

Intr-o cratita adaugam apa,zaharul si punem la foc sa fiarba pana obtinem un sirop,adaugam petalele,spumam de cate ori este nevoie,la final adaugam sarea de lamaie.

Turnam dulceata in borcane curate,acoperim cu o patura si lasam sa se raceasca dupa care le depozitam intr-un loc racoros,

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata din petale de bujori