Dulceață de zmeură

de Bunica in Dulceata / Gem, 14 Aug 2015 | 4450 vizualizari

 

Am trecut prin piață și cum era multă zmeură nu m-am putut abține și am cumpărat pentru a pregăti o delicioasă dulceață.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. zahăr
  • 1,500 Kg zmeură
  • zeama de la o lămâie
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de zmeură:

Zmeura se alege de impurități,se spală sub jet de apă rece și se lasă la scurs.

Zmeura se pune pune într-o cratiță, iar peste ea adaugă zahărul.

Lasă zmeura cu zahărul să se odihnească 1 oră .

Pune cratița la foc iute pentru 10 minute și apoi la foc moderat până se leagă siropul.

Din când în când ia spuma formată.

Cănd siropul formează o boabă pe o farfurie adaugă zeama de lămâie si lasă la fiert 2 minute.

Stinge focul, lasă dulceața să se răcească ,apoi pune-o în borcanele spălate și sterilizate în cuptor.

TIPS-URI

1

Se poate face sirop de 1 kg, zahăr +700 ml. apă.

2

dacă siropul este mai legat se fierbe zmeura mai puțin si în felul acesta nu se sfarmă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de zmeură" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de afine cu arome