Dulceata de zmeura

de Lau in Dulceata / Gem, 29 Ian 2021 | 2391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg zmeura
  • 1 l apa
  • 1 kg zahar
  • zeama de la 1 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura:

Intr-o oala cu fundul dublu, adaugam zaharul si apa si fierbem pana ce obtinem un sirop gros, facand proba cu farfuria rece. Aceasta trebuie sa se faca ca o bobita de roua.

Adaugam zmeura(care am adaugato intr-o strecuratoare si am scufundato in apa,dapa acare am lasat sa se scurga faorte bine)zeama de lamaie,amestecam usor cu o paleta pentru a se omogeniza.

Lasam sa fiarba la foc mediu stragand spuma de cate ori este nevoie(nu se arunca spuma pentru ca este un toping faorte bun pentru inghetata,eu pus intr-un borcanel si am tinut in frigider)

Fierbem dulceata cca 15 min din moment ce fierbe,turnam dulceata in borcanele sterilizate inainte in cuptor,intoarcem borcanele cu funful in sus,acoperim cu un prosop si lasam sa se raceasca la temeperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura