Dulceata din flori de soc

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulceata / Gem, 18 Iun 2015 | 2802 vizualizari

 

Nu trebuie sa lipseasca din nici o camara aceasta dulceata. Si nu numai datorita proprietatilor terapeutice a socului ci si pentru gustul si aroma acestei dulceti.

 

INGREDIENTE

  • 500 g flori de soc,
  • 1kg zahar,
  • 800ml apa,
  • 1 lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de soc:

Florile culese se spala bine apoi se taie de pe inflorescenta sa ramana doar petalele, fara codite.E o munca migaloasa, dar merita efortul.

Din apa si zahar se face un sirop potrivit de gros. Cand incepe sa se lege siropul, se adauga florile de soc si lamaia felii. Se lasa sa fiarba in continuare pana dulceata e bine legata. Se ia de pe foc si, fierbinte, se pune in borcane.

Acestea se inchid ermetic si se tin 15 min.cu capacul in jos apoi se rastoarna si se tin in prosoape pana se racesc complet.

Borcanele se eticheteaza si se depoziteaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de soc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de rubarba