Dulceata din fructe de padure

de divainbucatarie in Dulceata / Gem, 31 Aug 2011 | 4735 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg fructe de padure (zmeura, mure si afine)
  • 1 kg zahar
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 aspirina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din fructe de padure:

Fructele spalate usor le lasam sa se usuce. Punem zaharul peste ele si lasam vasul o noapte sa lase sirop.

A doua zi, punem fructele sa fiarba la foc mic. Luam spuma de cate ori este nevoie si lasam dulceata sa fiarba in jur de 1 ora – 1 ora si 20 de minute, sau pana se leaga (siropul cade greu de pe lingura). Sucul de lamaie il adaugam la 30 de minute de cand incepe sa fiarba.

Punem dulceata in borcanele spalate, pe care le-am tinut caldute la 100°C in cuptor. Presaram putin praf de aspririna peste dulceata, apoi punem capacul. Astfel rezista mai mult in timp.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gogonele