Dulceata din pepene verde

de alinutzika in Dulceata / Gem, 11 Iul 2011 | 11187 vizualizari

 

Am vazut mai multe variante pe internet, dar va spun cum am facut-o eu si a iesit foarte buna. Se curata partea verde a lubenitei, iar restul cojii, adica partea alba + putin din cea rosie ,se taie felii subtiri, apoi bucatele mici.
Pe net scria ca se fierbe coaja cu otet, ca sa fie sticloasa, aproape transparenta. Ei bine, eu nu am facut asa. dar va spun ca tot a iesit sticloasa, in plus si-a pastrat si dungulita rosie de la lubenita, care ii da un aspect foarte placut. Si am facut economie de otet si timp...:)))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahar
  • 500 ml apa
  • 1, 5 kg coaja de lubenita
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din pepene verde:

Eu am pus intr-o cratita apa, zaharul si cojile taiate cubulete la fiert, la foc mediu. Am amestecat din cand in cand, ca sa nu se lege.  In aproximativ 1 1/2 h  a fost gata.

Nu are mult sirop, dar depinde si cat o fierbeti si la ce temperatura.

Mie una imi place foarte mult aceasta dulceata. Cred ca e foarte potrivita pentru clatite sau pentru ornat, datorita aspectului ei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din pepene verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mamaieelena 1

13.07.2011, 09:17

arata f bine dulceata ta si chiar imi place mult bine ai venit printre noi

alinutzika 1

16.08.2011, 00:13

RuxyRux 1

16.08.2011, 00:14

Senzationala...imi place enorm

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata din gogonele