Dulceata din pere de toamna

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 9 Noi 2015 | 6783 vizualizari

 

Sunt acele pere care se culeg pe la sfarsitul lui octombrie, sunt de culoare verde, se depoziteaza in locuri intunecoase si se lasa sa se coaca. Trebuiesc culese cu grija ca sa poata sa tine pe parcursul iernii. Cum n-am ajuns la timp sa le culeg, le-am adunat de pe jos si au inceput sa se strice. Asa ca le-am transformat intr-o dulceata.....

 

INGREDIENTE

  • cca 14-15 pere, nu le-am cantarit
  • 600 g zahar
  • 200 ml apa
  • cateva bucatele de scortisoara
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din pere de toamna:

Am ales perele care deja incepuse sa se strice, le-am curatat de coaja si de zonele stricate, le-am taiat cubulete mici. Intr-o cratita am pus apa cu zaharul si am lasat sa dea in clocot pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat perele taiate si bucatelele de scortisoara, am redus focul la mic si am lasat sa se lege siropul si sa se patrunda bucatele de para, avand grija sa elim spuma formata. Dupa ce s-a legat suficient siropul, am eliminat bucatelele de scortisoara si am asezat dulceata in borcane sterilizate, am pus capacele la borcane si apoi le-am acoperit cu niste prosoape, le-am alsat sa se raceasca pana a doua zi cand le-am depozitat in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din pere de toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Constelatialeu 1

09.11.2015, 21:35

Rocsi, tocmai de aia am zis, ca stiu ca ai facut de toate, esti o vrednicuta !

Ina 1

10.11.2015, 18:43

mihaelar63 1

11.11.2015, 00:25

Bravo , doar nu poti lasa bunatatea de pere sa se risipeasca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de ceapa II