Dulceata din portocale rosii cu petale de trandafiri

de simona72 in Dulceata / Gem, 13 Ian 2016 | 3968 vizualizari

 

Drept prima reteta pentru provocarea Cutia Miesterelor va fi una absolut delicioasa. Dulceata de portocale. Nu am vrut neaparat sa fie portocale rosii, dar daca le-am gasit in magazin am zis sa le folosesc pe acestea. Am mai incercat si alta data sa fac dulceata de portocale, dar nu a iesit asa de buna ca si aceasta. Va spun din start ca am inlaturat toata pielita alba, astfel dulceata nu a iesit deloc amaruie. Pentru plus de aroma am adaugat putina apa de trandafiri si cateva petale de trandafiri pentru aspect… singurul meu regret este ca am facut prea putina, doar un borcanJ)
 

 

INGREDIENTE

  • 4 portocale rosii
  • 100 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita apa de trandafiri
  • 1 lingurita petale de trandafiri uscate (de la pastaidevanilie.ro)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din portocale rosii cu petale de trandafiri:

Tot ce este complicat si migalos la aceasta dulceata este curatarea portocalelor. Pentru ca mie nu-mi place aroma amaruie pe care o da pielita alba, am hotarat sa inlatur aceasta amareala. Pentru asta am procedat in felul urmator:

Am spalat portocalele foarte bine cu apa calda. Am curatat portocalele de coaja, le-am taiat capetele si cu un cutit foarte bine ascutit am taiat partea alba a portocalei. Cu acelasi cutit am taiat printre pielitele ce delimiteaza feliile si in felul acesta am ales doar feliile fara pielita. Destul de migaloasa treaba…Am pus toate feliile intr-un castron, iar resturile le-am stors intre palme pentru a colecta sucul. Era si pacat sa le arunc asa…Am separat sucul de feliile de portocale, iar sucul ramas l-am folosit la o prajitura.

Intr-o craticioara am pus apa si zaharul. Le-am pus pe foc la flacara mica inspre medie si am lasat sa fiarba siropul pana ce acesta a scazut si a inceput sa se lege. Puteti sa probati siropul daca luati pe o lingura putin sirop, atingeti cu degetul siropul si cand suprapuneti doua degete acestea se lipesc. Peste siropul legat puneti apa de trandafiri si feliile de portocale. Amestecati si lasati pe foc pana incepe sa capete consistenta si sa se lege. Dureaza aproximativ 15 minute. Daca va grabiti sau daca doriti sa va ramana cat mai intregi feliile de portocala atunci adaugati in dulceata 1 lingurita pectina. La final adaugati si petalele de trandafiri. Puneti dulceata fierbinte in borcane sterile, daca faceti mai multa dulceata si infiletati borcanele cu capace. Noi am lasat dulceata putin sa se raceasca si am servit imediat o felie de unt cu dulceata. Este minunata la micul dejun sau pentru prajituri! Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

Daca adaugati pectina in dulceata se reduce timpul de fierbere la 5-8 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din portocale rosii cu petale de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (28)

Lina24 1

18.01.2016, 16:09

Aletta 1

18.01.2016, 22:42

Ador aceasta dulceata

Ancutsa 1

17.07.2016, 16:33

Arata foarte bine! Si e delicioasa in prajituri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de caise