Dulceata ecologica de pepene galben

de Bunica in Dulceata / Gem, 30 Iun 2009 | 13365 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac. Ideea mi-a venit de la supa de pepene postata de Roda.Este un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • jumatate de pepene galben
  • 1 kg. zahar
  • 700 ml apa
  • 1 lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata ecologica de pepene galben:

Se taie pepenele felii, se curata de coaja si se taie in cuburi mai maricele.Ca masura

cuburile sa fie o farfurie adanca plina cu varf.

Cuburile se pun intr-o cratita ca sa fie cat mai intinse si se stropesc cu zeama de la o lamaie.

Se lasa asa o jumatate de ora. Intre timp se pregateste siropul care trebuie sa fie cat mai legat.

Se adauga cuburile de pepene si se fierbe la foc iute timp de 10 minute , apoi la foc potrivit aproximativ o ora. Nu se mai pune zeama de lamaie pentru ca au cuburile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata ecologica de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Bunica 1

10.07.2009, 18:00

Daca si-a lasat zeama, da. Din aceasta cauza las eu dulceata sa se raceasca putin si apoi o pun in borcane.

Irina 1

11.07.2009, 09:22

Arata bine, cu borcan cu tot!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de pepene galben cu caise