Dulceata si gem de capsuni

de luminita20_2006 in Dulceata / Gem, 16 Iun 2011 | 3982 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg capsuni
  • 5 kg zahar
  • 4 lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata si gem de capsuni:

Cantitatea de capsuni este cea care am folosit-o eu, ideea e ca atunci cand faceti sa puneti 1 la 1 .

Capsunile se spala se rup coditele si se pun intr-un vas in care va fierbe, apoi punem zaharul .

Se lasa asa pana cand se topeste tot zaharul. Dupa ce s-a dizolvat se pun la fiert la foc mic si se adauga zeama de la lamaie.La fiert se strange spuma.

Pentru dulceata se fierb in trei reprize de cate 5-7 min. Se fierb 5-7 min se lasa sa se raceasca apoi iar fierb si tot asa. Se face proba pe o farfurie  se lasa sa se raceasca un pic si apoi se picura; daca stopii de dulceata raman ca  roua( nu se imprastie) e gata. Se pune dulceata in borcane curate, se capseaza bine.

Pentru gem. Se lasa sa fiarba mai mult in functie de capsuni, la mine au fiert ~ 1h si 15min; am facut proba pe o farfurie am luat un pic din gem si am lasat sa se raceasca. Daca e bine legata si groasa e gata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata si gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de caise pentru Alex