Duo de peste

de ianculubita in Pastrav, 22 Mar 2014 | 4253 vizualizari

 

Pentru miercuri cand se mananca peste,daca incercati aceasta reteta,nu veti regreta

 

INGREDIENTE

  • 4fileuri de pastrav
  • 150g somon afumat
  • frunze de salvie
  • 20ml ulei de masline
  • 1crenguta de rozmarin
  • Sos
  • 3linguri ulei de masline
  • 3fire ceapa verde
  • 3fire usturoi verde
  • 10cubulete de spanac congelat sau 250g verde
  • 1lamaie
  • sare
  • piper
  • 100ml smantana lichida
  • 3linguri faina
  • 1ceasca mica cu vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Duo de peste:

Pe fileurile de peste punem o frunza de salvie(salvia mea din ghiveci nu e prea mare,asa ca am pus cate o crenguta la fiecare),infasuram in cate un fileu de somon(daca e prea mare,taiem in doua),prindem cu scobitoare,le trecem prin faina,le prajim in ulei in care am pus crenguta de rozmarin si salvie,apoi le scoatem pe o farfurie

Pentru sos,punem in tigaie 3linguri de ulei de la prajitul pestelui,calim ceapa si usturoiul taiat marunt,adaugam spanacul,vinul,zeama de lamaie,sare,piper si lasam sa fiarba incet 15min;adaugam smantana,mai potrivim de gust iar dupa 1-2clocote oprim focul

Servim pe farfurie rulourile cu scobitorile scoase,felii de lamaie si sosul alaturi.

TIPS-URI

1

puteti folosi orice peste dar fara oase

2

daca folositi spanac proaspat,il opariti apoi taiat marunt sau mai mare dupa cum doreste fiecare

Daca ti-a placut reteta noastra "Duo de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrav prajit cu mujdei