Eclere cu crema si glazura de lamaie

de Angelina_Elena in Dulciuri, 24 Iul 2013 | 3120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat oparit:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 4 oua mici (sau 3 mari)
  • 1 praf de sare
  • Crema de lamaie:
  • 1 plic crema rapida cu aroma de lamaie Dr. Oetker
  • 4 lingurite zahar pudra
  • 250 ml lapte
  • Glazura de lamaie:
  • 6 lingurite zahar pudra
  • 3 lingurite zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema si glazura de lamaie:

Aluat oparit: intr-o oala punem apa, uleiul si praful de sare.

Punem oala pe foc si o lasam sa dea intr-un clocot, apoi o dam deoparte.

Se adauga faina cernuta si amestecam bine, pana aluatul se desprinde de pe marginea vasului.

Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand foarte bine dupa fiecare.

Obtinem un aluat ca o pasta, pe care il punem intr-un posh cu varful mare.

Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi formam eclerele si le coacem la foc potrivit 20-30 de minute, pana se rumenesc frumos.

Le lasam apoi sa se raceasca.

Crema de lamaie: cat timp cojile de eclere se racesc pregatim crema.

Intr-un bol punem praful pentru crema, zaharul pudra si laptele.

Mixam bine pana crema se intareste, apoi o dam la rece pana se racesc cojile pentru eclere.

Glazura de lamaie: intr-un bol micut punem zaharul pudra, adaugam sucul de lamaie si amestecam bine.

Dupa ce cojile s-au racit, le taiem orizontal, dar nu de tot, le umplem cu crema de lamaie si punem deasupra cate o lingura de glazura de lamaie.

Le dam la rece pana la servire, asta daca rezistati!!

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

NU deschideti usa cuptorului cat timp acestea sunt inauntru, deoarece se pot lasa!!!

2

Din ingredientele de mai sus obtinem 14 coji de eclere, de marime medie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema si glazura de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort profiterol