Empanadas cu cartofi, sunca si porumb

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 19 Sep 2015 | 2715 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 2 cani lapte
  • 5 cani faina
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 3 linguri untura
  • Sare

Pentru umplutura:

  • 4 cartofi medii
  • 100 gr sunca taraneasca
  • 100 gr porumb din conserva
  • 2 lingurite mustar
  • 2 linguri smantana
  • Sare
Portii: 22
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanadas cu cartofi, sunca si porumb:

Prima data vom pregati aluatul. Dizolvam drojdia in laptele caldut

 Adaugam faina, sare si untura. Amestecam totul bine si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Punem aluatul intr-un vas si il acoperim cu un prosop de bucatarie. Lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Cat timp dospeste aluatul, pregatim umplutura. Curatam cartofii si ii taiem cubulete. Sunca o taiem cubulete. Prajim cartofii in ulei, iar cand sunt gata ii scoatem si in acelasi ulei prajim sunca, pana se rumeneste. O scoatem apoi peste cartofi. Adaugam in vasul cu cartofi si sunca, porumbul scurs, sare dupa gust, mustarul si smantana. Amestecam totul bine. Dupa ce a dospit aluatul il intindem intr-un dreptunghi de 0,5 cm grosime. Cu un pahar decupam discuri. (44) Pe jumatate din discuri asezam umplutura si acoperim cu cealalta jumatate de discuri. Presam bine marginea sa se lipeasca bine cele doua discuri de aluat. Punem empanadas in tava tapetata cu hartie de copt si lasam sa mai dospeasca 15 minute. Dam apoi tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C pana se rumenesc frumos. Sunt fragede si se topesc in gura chiar si a doua zi. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu cartofi, sunca si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Empanadas cu branza si marar