Ensaimadas cu ciocolata

de Miha in Dulciuri, 2 Iul 2009 | 4073 vizualizari

 

Laura Adamache asa le-a botezat...la mine nu stiu daca se mai cheama "ensaimadas" daca am pus ciocolata,dar asa primisem comanda...:)

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita miere
  • 50 g unt
  • 1 si 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 2 oua 
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 400 g ciocolata Finetti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ensaimadas cu ciocolata:

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine,adaugam peste ouale,zaharul,untul,uleiul si vanilia,laptele ramas si faina cate putin.Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic.

Lasam la crescut 1 ora,pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 8 bile pe care le intindem pe lungime.O ungem cu un strat generos de ciocolata.

Rulam pe lungime,formand un sul subtire,pe care-l rulam sub forma de spirala.

Punem spiralele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut,aproximativ jumatate de ora.

Le ungem cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte si presaram cu zahar.

Dam la cuptorul incins la 180 de grade pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ensaimadas cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Oana 1

02.07.2009, 12:59

Miammmm Cred ca merg umplute si cu gem, nu?

Miha 1

02.07.2009, 13:12

Da,Oana,merg umplute cu orice.Eu am avut comanda de ciocolata! E un aluat super usor de lucrat si cand l-am scos din cuva masinii de paine era plin de basicute ,exact ca si aluatul de cozonac.

adry88 1

19.05.2011, 16:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
ChocoMuffins cu ghimbir si glazura de caramel