Escalop de vita cu ciuperci

de lilik in Vita, 17 Dec 2012 | 16529 vizualizari

 

Nu stiu voua,dar mie imi plac ciupercile mult de tot (daca sunt de padure cu atat mai bine),asa ca le-am combinat cu niste carne frageda de vita si am obtinut un pranz pe cinste,rapid si de efect..

 

INGREDIENTE

  • 300 gr pulpa de vita taiata felii
  • 400 gr ciuperci mixte de padure congelate
  • 1 ceapa micuta rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 7-8 rosii cherry
  • 1/2 pahar de vin alb
  • sare,piper,patrunjel verde
  • faina
  • ulei de masline
  • supa de legume ferbinte(sau apa fierbinte) 2-3 polonice
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de vita cu ciuperci:

Prima data amesteca,m putina faina cu sare si piper,apoi daca feliile de carne sunt prea groase le batem putin cu ciocanul de snitele,le condimentam dupa plac si le trecem prin faina.

Ceapa si usturoiul le tocam marunt si rosiile cherry le taiem bucatele mici.

Intr-o tigaie larga punem 6-7 linguri ulei de masline si prajim bucatile de carne pe ambele parti pana se rumenesc usor,apoi le punem pe o farfurie si l acoperim(sa stea la cald).

Schimbam uleiul si in aceeasi tigaie punem ceapa si usturoiul la calit,iar cand incep sa se rumeneasca usor punem in tigaie ciupercile si e lasam pe foc pana lasa toata apa,apoi punem vinul si lasam sa se evapore,dupa care punem rosiile cherry si 1 polonic de supa ferbinte.

Lasam la foc mic pana ciupercile sunt gata(le gustam si ne dam seama imediat),iar daca mai este nevoie adaugam alta supa fierbinte pentru a avea si putin sos,potrivim de sare si piper.

La sfarsit punem in tigaia cu ciuperci bucatile de carne,le acoperim cu ciuperci si le lasam la foc mic 5-10 minute.Dam deoparte si presaram patrunjel verde tocat.

Servim cu mare pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de vita cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Escalop de viţel