Estonian Kringel

de oanapl in Dulciuri, 8 Ian 2017 | 3520 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • 100 gr unt
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • pentru umplutura:
  • 100 gr unt
  • 5 linguri zahar brun
  • 2 lingurite scortisoara
  • pentru sirop:
  • 120 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 1 baton scortisoara
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel:

Pregatesti intai maiaua din drojdie, zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Intre timp, topesti untul pe care il vei adauga peste maiaua crescuta impreuna cu cele 2 galbenusuri. Omogenizezi compozitia si adaugi restul de faina. Framanti un aluat, nu foarte tare, apoi il acoperi si il lasi sa creasca pana cand isi dubleaza volumul, intr-un loc ferit de curenti de aer rece. Imparti aluatul in 4 parti. Untul la temperatura camerei, il amesteci cu zaharul brun si scortisoara. Intinzi fiecare foaie de aluat intr-un dreptunghi (20 x 35 cm) si intinzi umplutura in strat subtire, apoi rulezi strans. Tai ruloul obtinut in doua, pe lung, lasand 2-3 cm netaiati la unul din capete. Impletesti cele doua fasii de aluat obtinute. Lipesti cele doua capete ale ruloului dand forma de covrig. Asezi covrigii astfel formati in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor, la foc mediu, aproximativ 30 de minute.
Intre timp, prepari siropul: fierbi apa cu zaharul si scortisoara, pentru 5-6 minute. Cu acest sirop stropesti covrigii dupa ce ii scoti din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu stafide si ciocolata la masina de paine