Evantai de vinete cu rosii la cuptor

de luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri, 29 Iul 2016 | 5358 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 vinete (puteti pune mai multe sau mai putine in functie de familia dvs.)
  • -7 rosii
  • -100 gr mozzarella
  • -100 ml suc de rosii sau: -2 rosii - 2 frunzulte de busuioc, un varf de sare
  • - 3-4 catei de usturoi ( optional)
  • - patrunjel verde pentru servit (optional)
  • -sare si piper
  • - oregano/busuioc
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai de vinete cu rosii la cuptor:

Se spala vinetele si rosii. Cu un cutit bine ascutit se taie felii de vanata egale dar fara a le taia pana la capat, astfel incat sa puteti forma un evantai. Se taie si feliile de rosii egale.

Intr-o tava se pune vanata si rosiile felii. Intre fiecare felie de vanata (vedeti poza), se stropeste cu putin ulei se condimenteaza cu sare si piper, oregano/busuioc. Se acopera tava cu hartie de copt si se da la cuptor 15 min.

Intre timp se taie cubulete cele 2 rosii se incinge o tigaie se adauga putin ulei se caleste cu tot cu coaja un catel de usturoi zdrobit cu lama cutitului se adauga rosiile si putina apa si se lasa sa fiarba ca tsa se inmoaie, se adauga sare si piper, busuioc tocat marunt.

Dupa 15 min. se scoate vanata din cuptor se toarna sucul de rosii sau daca ati facut sos de rosii si se dau la cuptor pentru inca 10 min. cu cateva minute inainte de a scoate din cuptor se pune mozzarella rasa atat cat sa se topeasca frumos.

Inainte de servire se pune verdeata tocata marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de vinete cu rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii