Falafel

de RuxyRux in Mancaruri de legume, 27 Mai 2015 | 6673 vizualizari

 

Iubesc bucataria libaneza....cred ca as manca falafel in fiecare zi si asta nu de azi, cred ca de ani de zile de cand l-am gustat prima oara si m-am indragostit definitiv!
Sunt foarte multe retete de falafel, dar astazi va prezint varianta mea............cu lipie libaneza calda preparata in casa...o minunatie!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana plina de naut boabe
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 4 cepe( chiar mai puteti adauga si ceapa verde)
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 1/4 lingurita turmeric
  • piper
  • 1 lingurita cumin
  • sare dupa gust
  • 1 fasiuta dintr-un ardei mic iute daca il doriti condimentat( eu nu am pus, pentru ca nu iubesc iuteala)
  • ulei de palmier nehidrogenat pentru prajit
  • lipie libaneza, cartofi prajiti, castraveti murati, rosii, ardei, sos la alegere sau mustar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel:

Din aceasta cantitate ne ies 3 portii, eu  le pun in pungi si apoi la congelator.

Se pune seara o cana plina de naut intr-o oala mai mare se adauga apa cat sa il acopere cu mult pentru ca el se umfla si o lingura de bicarbonat.

Se lasa peste noapte,iar a doua zi se scurge si se spala bine de cateva ori.

Se da nautul prin masina de tocat impreuna cu ceapa, si verdeata, eventual ardeiul iute.. Se adauga restul ingredientelor, turmericul,  sarea, piperul, cuminul.

Se amesteca bine si apoi se pune in pungi la congelator. Eu de regula opresc o portie si o prepar imediat.

Pun intr-o farfurie compozitia, pun si o lingura de apa minerala, amestec bine  si  formez o singura chfteluta pe care o prajesc. Este cea de sacrificiu :))), apoi o gust si vad ce mai trebuie: sare, piper,ardei iute, cumin, dupa gust si inspiratie...etc...

Prajesc apoi toate chiftelutele, le scot pe un servet si le pun la masa alaturi de cartofi prajiti, felii de castraveti, rosii, lipie libaneza neaparat( eu o prepar in casa), sos de iaurt cu usturoi si tahini,  de fiecare data am si hummus langa. :)

Minunat!

TIPS-URI

1

Unele retete prevad : coriandru, usturoi, chiar si chilli, boabe fava, fulgi de piper rosu, faina, zeama de lamaie, etc...

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (46)

RuxyRux 1

11.06.2015, 08:54

Multumesc mult!

susu 1

18.11.2015, 15:43

Spune-mi te rog, nautul se pune in apa calduta sau rece?

RuxyRux 1

18.11.2015, 17:28

In apa rece Susu drag!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ceapa si ciuperci