Falafel cu sos picant de roșii

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 1 Mai 2013 | 7213 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g năut,
  • 5 căței de usturoi,
  • o legătură de pătrunjel,
  • o legătură de coriandru,
  • 1 ardei mic iute,
  • 2 linguri făină,
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu,
  • 1 linguriță de chimen
  • 1 linguriță de semințe de coriandru,
  • sare,piper,
  • 1/2 litru ulei.

Sos:

  • 2 roșii,
  • 2 cătei de usturoi,
  • 1 ardei iute.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel cu sos picant de roșii:

Punem năutul într-un castron mare, acoperim cu apă, apa să depășească cu 3 cm năutul.  Se lasă la înmuiat peste noapte. A doua zi dimineața boabele de năut vor fi umflate. Se pun la scurs. Punem într-un mixer (tocător sau chiar mașina de tocat) toate ingredientele, mai puțin uleiul și amestecăm până obținem o pastă fină.  Cu mâna umedă formăm biluțe pe care le punem pe un platou. Ar trebui să iasă în jur de 25-30 biluțe, mai mult sau mai puțin în funcție de dimensiuni. Încălzim uleiul într-o crăticioară cu diametrul mai mic să fie ulei mai mult pe înălțime.   Când uleiul este destul de fierbinte, se pun la prăjit pentru aproximativ 2 minute sau până se rumenesc frumos.  Se scot pe un prosop de bucătărie să se elimine surplusul de grăsime.
Acum că bilele falafel sunt gata, să facem rapid și un sos picant pentru ele din 2 roșii, 2 căței de usturoi și un ardei iute. Se pun în blender după care se pun pe foc să dea în clocot. Servim cu lipie.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel cu sos picant de roșii" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (8)

simona72 1

01.05.2013, 23:37

Imi plac tare mult!!!! Si eu m-am gindit zilele astea la ele ca nu le-am mai facut demult!!!

MotanLaOale 1

01.05.2013, 23:57

Patricia Iordache 1

24.05.2013, 17:46

Sigur voi pregati si eu asa ceva!Sa vad daca gasesc coriandru si seminte de coriandru... Am trecut-o la favorite

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Humus cu faina de naut si avocado