Falafel cu sos tahini

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2013 | 8015 vizualizari

 

Iubiti nautul? Eu sper ca da. Pentru ca e foarte gustos si sanatos. De obicei il folosesc la prepararea Hummusului, dar de data asta l-am folosit pentru a obtine un savuros Falafel.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr naut inmuiat de cu seara si scurs de apa
  • 2 lingurite chimion sau cumin praf
  • 1 lingurita coriandru praf
  • coaja rasa fin de la o lamaie mica
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 legatura mica de frunze de patrunjel verde sau si mai bun coriandru
  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • ulei pentru prajit
  • pentru sos tahini:
  • 1 pahar de iaurt
  • 1 lingurita tahini
  • putina zeama de lamaie
  • amestec din menta uscata, sare de mare si piper proaspat macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel cu sos tahini:

Pentru a prepara falafelul incepeti de cu o seara inainte si puneti nautul la inmuiat in apa rece cu putin bicarbonat. A doua zi, scurgeti nautul de apa si puneti boabele in robot. Adaugati putina sare si mixati pana obtineti o compozitie de consistenta unui pesmet fin. Adaugati ceapa, usturoiul, patrunjelul verde, condimentele si mixati pana se omogenizeaza  si se obtine o compozitie grunjoasa. Rasturnati compozitia intr-un bol si asezonati dupa gust cu sare si piper macinat (optional). Formati apoi chiftelute pe care le veti da la rece pentru o jumatate de ora. Dupa care intr-o tigaie incingeti uleiul si prajiti chiftelutele pe fiecare parte.  

Scoateti-le pe hartie absorbanta si consumati-le calde alaturi de sosul tahini.

Pentru sosul tahini amestecati toate ingredientele si puteti adauga 1-2 lingurite de apa calda, daca e necesar, pentru a obtine o consistenta mai subtire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel cu sos tahini" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Falafel cu salata tabouleh