Faludeh

de Mitinita in Dulciuri, 16 Aug 2011 | 5104 vizualizari

 

Faloodeh este desertul iranian din taitei de orez,apa de trandafiri si suc de lime sau lamaie. Servit intr-unul din bazarurile pline cu marfa exotica si te simti ca intr-o poveste din 1001 de nopti.
Se poate face chiar mai dulce,dar pentru noi asa a fost perfect.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr taitei de orez
  • 180 ml apa
  • 125 gr  zahar
  • 2 linguri apa de trandafir
  • suc de lime proaspat stors
  • gem sau suc de visine ptr servit
  • fistic,petale de trandafir, menta optional ptr ornat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faludeh:

Preparare Faludeh

Din apa si zahar se face un sirop. Se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc.Se amesteca pana cand se topeste zaharul si se adauga apa de trandafiri.

Taiteii de orez se pun intr-un bol peste care se toarna apa fierbinte si se lasa la inmuiat 5 minute.

Se scurg taiteii si se amesteca impreuna cu siropul. Se pun intr-un bol, se taie in bucatele mai mici  si se pune in congelator.

Peste o ora se scoate si se amesteca bine cu furculita si se introduce bolul inapoi in congelator.

Se repeta procesul de vreo 3-4 ori sau pana se obtine consistenta dorita.

Se pune Faludeh in pahare sau boluri ptr inghetata si se serveste cu sucul de lime si sucul sau gemul de visine  si alte ingrediente din lista ptr ornat

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Faludeh" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

dentistutza 1

17.08.2011, 18:40

am sorbit si eu faloodeh...scos cu polonicul dintr-un recipient metalic burtos....rece, parfumat, dulce....o minune! multzam pt. reteta!

Mitinita 1

17.08.2011, 23:45

dentistutza ce mi-a placut partea cu recipientul mie mi se parea ca e un desert foarte complicat,cand colo era un fix pix de-al meu

adry88 1

18.08.2011, 11:33

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Faludeh