Farfalle cu ardei gras, sos de rosii si naut

de - Andreea - in Paste, 16 Mar 2016 | 4516 vizualizari

 

O mancare rapida si delicioasa...ideala mai ales acum in post ...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr paste tip farfalle
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei gras
  • 1 cub usturoi Knorr
  • 300 ml suc de rosii
  • 240 gr naut (din conserva)
  • 50 ml ulei de masline
  • 100 ml apa
  • zahar
  • sare
  • piper
  • patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu ardei gras, sos de rosii si naut:

Ardeiul il spalam si il taiem in doua jumatati. Indepartam cotorul, il curatam de nervuri si seminte si apoi il taiem in cuburi mici. 

Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt. 

Punem uleiul de masline intr-o tigaie la foc potrivit. Adaugam ardeiul,ceapa si cubul de usturoi. Amestecam cu o lingura de lemn si lasam ca legumele sa se caleasca . 

Adaugam apoi sucul de rosii ,putin zahar si 100 ml apa, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic. 

Scurgem bine nautul de apa din conserva si il punem in tigaia cu legume. Amestecam si mai lasam la foc potrivit pentru alte 5 minute. 

Separat punem apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Amestecam usor din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca. Se fierb conform timpului indicat pe ambalaj . 

Cand pastele au fiert, le scurgem de apa si le punem in tigaie. Amestecam usor . 

Se servesc calde presarate cu patrunjel tocat .

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu ardei gras, sos de rosii si naut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti in sos, cu vinete si dovlecei