Farfalle cu hribi si smantana

de anca_rm in Farfalle, 26 Oct 2015 | 4031 vizualizari

 

Am cules hribi de toamna si m-am gandit ca ar fi foarte buni cu paste , smantana si parmesan razuit mare.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste (farfalle)
  • 500 gr hribi
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 50 gr unt
  • 1 lingura ulei
  • 100 ml smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu hribi si smantana:

Hribii ii spalam in apa rece pentru a indeparta pamantul si eventualele frunze de pe ele. II feliem subtiri si ii lasam deoparte.

Intr-un vas mare cu apa punem 2 litri de apa la fiert. Cand fierbe adaugam sarea si pastele. Amestecam de cateva ori si lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet.

Intr-o tigaie punem untul si uleiul la incalzit. Calim ceapa taiata ,adaugam hribi si lasam sa se gateasca pana cand se evapora apa pe care ciupercutele o lasa. Adaugam usturoiul pisat, sarea, piper si smantana si lasam sa se mai gateasca cam 5 minute. Oprim focul , adaugam patrunjelul verde tocat grosier ,amestecam de cateva ori si e gata de servit.

Scurgem pastele si asezam pe farfurii .

Deasupra razuim parmezan .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu hribi si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

MOKUSKA 1

26.10.2015, 17:59

Rocsi 1

26.10.2015, 20:03

mirela0911 1

27.10.2015, 12:35

Ce bun!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de fenicul